Helichrysum angustifolia 1l
Bylinky Carri 1l

Nenáročná rastlina, ktorá by nemala chýbať v žiadnej domácnosti.

Helichrysum angustifolia 1l Bylinky Carri 1l

Má žltozelené listy so strieborným nádychom a žlté kvety.Treba ju sadiť do dobre priepustnej, neutrálnej pôdy. Treba je vybrať slnečné stanovište s dostatkom svetla.

Kód produktu:

4035,00

Výška:

25

Cena:

 
2,00

vypredané

Kúpiť

Lepidium sativum
Bylinky vedierko žerucha

Vedierko so žeruchou je vhodné na pestovanie žeruchy v interiéri. Vedierko môžete vložiť do nádoby kam odteká voda. Tá sa však musí vyliať, aby nehnili korene.

2,70 €
skladom

Petroselinum crispum
Bylinky vedierko petržlen

Vedierko s petržlenom je vhodné na pestovanie petžlenu v interiéri. Vedierko môžete vložiť do nádoby kam odteká voda. Tá sa však musí vyliať, aby nehnili korene.

2,70 €
skladom

Bylinky vedierka mix 7 druhov pastel

Zmes byliniek pre Vašu kuchyňu. Balenie obsahuje 7 druhov bylín - tymian,koriander, bazalku, oregano, petržlenovú vňať, pažítku a mätu. Tymian - Pre svoju výraznú chuť a vôňu sa najlepšie uplatní pri príprave diviny,rovnako k dochuteniu rýb, hydinového mäsa a sekaného mäsa. Pikantnú príchuť docielime pridaním čerstvého tymianu do omáčok, pokrmov zo zemiakov, nádievok a dusenej zeleniny. Čerstvý tymian sa používa aj pri príprave bylinkového masla. Koriander, ktorý svojimi prenikavo voňajúcimi lístkami pripomína borovicu, šalviu a citrón využívajú hlavne v exotickej kuchyni, obzvlášť populárny je v ázijskej a mexickej kuchyni. Je vynikajúci v pikantných omáčkach, rovnako sa hodí do zeleninových a strukovinových pokrmov a do mäsových zmesí. Čerstvé lístky koriandru vynikajúco dochutia salsu. Bazalka je sviežo aromaticky voňajúca bylinka s výraznou chuťou. Používa sa predovšetkým do zeleninových šalátov, cestovín a rajčinových pokrmov. Rovnako vhodná je pre prípravu mäsitých jedál hlavne z kuracieho mäsa, rýb a plodov mora. Čerstvú bazalku pridávame do jedla až nakoniec, aby nestratila svoju špecifickú chuť. Oregano je svojou príjemne korenistou vôňou a ľahko horkastou chuťou neodmysliteľnou surovinou pri príprave pizze, cestovín a ďalších špecialít juhoeurópskej kuchyne. Čerstvé oregano používame do šalátov a tiež k zvýrazneniu chute rôznych druhov mäsa. Petržlenová vňať sa používa ako liečivá bylinka a tiež aj ako korenie do jedál. Túto vňať môžete používať ako čerstvý produkt alebo ako sušenú rastlinu. Petržlenová vňať má vysoký podiel účinných látok (minerály, vitamíny, vláknina, bielkoviny…), ktoré silne zvyšujú vitalitu a zdravie človeka. Táto zdanlivo obyčajná vňať má obrovský pomer živín, ktoré majú všetky pozitíva pre trávenie, imunitu, vylučovanie a vôbec na celý organizmus. Pažítka v kvetináčiku osvieži každú kuchyňu a navyše má aj pozitívne účinky na zdravie. Jej pestovanie je nenáročné a zvládne ho každý. Pestovanie pažítky doma nie je vôbec náročné. Stačí jej slnečné miesto chránené pred silným vetrom a primeranú zálievku. Pažítka je výborné stomachikum – podporuje chuť do jedla a tvorbu tráviacich štiav. Mäta je bylinka s typickou osviežujúcou mentolovou vôňou a korenisto horkastou chuťou. Sviežo dochutí letné nápoje a koktejly, rovnako aj ovocné a zeleninové šaláty. Výborne doplní chuť jahňacieho mäsa, rýb a plodov mora.

12,80 €
vypredané